Łączna liczba wyświetleń

sobota, 3 stycznia 2015

Parówki inaczej

Dzisiaj zrobiłam szybki obiad. Dawno zapomniane parówki, które kiedyś podawałam nawet gościom ㋡. Potrzebujemy parówki, boczek, ser żółty w kawałku, cebulę i paprykę w proszku. Ja miałam własny sos paprykowy.

Z parówek zdejmujemy osłonki i nacinamy z jednego boku. Kiedyś kupowałam takie grube jak obecnie parówkowa i nacinałam z dwóch stron. Do nacięcia wkładamy słupek sera żółtego.


Następnie obwijamy wstążeczką z boczku i zapinamy wykałaczką przyszpilając plaster gruby cebuli.



Układamy w brytfance posypując papryką jaką kto lubi, a ja polałam sosem paprykowym  i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200 st z termoobiegiem  przez 20 minut.





Smacznego !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz